BROWNIE MED DADLAR OCH AVOKADO

onsdag 23 november 2016


Härlig hälsosam och glutenfri brownie som du snabbt fixar i matberedaren när du känner för att  förgylla vardagen. Saknar vitt socker...sötman kommer från dadlarna och honungen. Avokadon gör den saftig. Kom bara ihåg att använda perfekt mjuka avokadon...det är kanske den största utmaningen med den här kakan! Receptet kommer från Lantliv mat & vin.Ingredienser:
150 g mörk choklad, 60%, hackad (använde 70%) 
10 dadlar
1 mogen avokado
3 msk kokosolja
3 ägg
2 dl mandelmjöl
1/2 dl kakao
1 krm salt

Avokadofrosting:
2 mogna avokador
1/2 dl kakao
1/2 dl flytande honung (använde 1/4 dl honung och 1/4 dl lönnsirap)
1 msk kokosolja


1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen över ett vattenbad.
2. Kärna ur dadlarna och avokadon, lägg dem i en matberedare och kör till en smet tillsammans med kokosoljan. Lägg i äggen och kör tills det blir blandat. Tillsätt mandelmjöl, kakao och salt och kör lite till. Häll till sist i den smälta chokladen och kör tills allt är blandat.
3.Blöt och knöla ihop ett bakplåtspapper som passar en rektangulär form som mäter ca 21x29 cm. Veckla ut det och lägg det i formen. När man gör så ligger det bättre kvar. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 30 minuter. Låt svalna helt.
4. Frosting: Kärna ur avokadofrukterna och mixa dem med resten av ingredienserna. Bred frostingen på kakan och skär den i rutor och servera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar