En kombination som Myllymäki använde sig av också i sin senaste Bocusetävling. Tack vare grädden är rätten nästan som en gratäng med jordärtskocka. Passar till det mesta: kött, fisk, kyckling. Vi åt den till hjortlår härom kvällen och det var också ett toppenval!
4 portioner:
ca 500 g jordärtskockor (8-10 st)
2 dl vispgrädde
50 g parmesanost
1 dl plockad fransk dragon
3 msk grovhackad mandel
rapsolja
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva jordärtskockorna. Bryn dem runtom i olja i en ugnssäker stekpanna tills de fått lite färg.
2. Stoppa in hela pannan mitt i ugnen och baka 18-20 minuter, tills skockorna är mjuka. Häll på grädden efter halva tiden.
3. Ta ut ur ugnen, riv över parmesan och tillsätt dragon. Strössla över mandeln.
Variant: Byt ut jordärtskocka mot palsternacka, morot eller rotselleri.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar