Jag brukar ha en burk färdig croissantdeg hemma allt som oftast. När man sen blir sugen på något gott till morgonmålet/brunchen/mellanmålet är det bara att inventera skåpen och fylla fylla croissanterna med det man hittar. Det går naturligtvis lika bra att grädda croissanterna som sådana och sedan fylla dem efter gräddningen. Men om man vill fylla dem med ost, som jag har gjort, blir det godare att rulla in osten i croissanterna förrän de åker in i ugnen.
Här använde jag den supergoda rätt så starka Hilmaosten från Herkkujuustola. Den smälter fint och passar ypperligt till gratinering och raclette. Gröna inlagda tomater, färska tomater, lufttorkad skinka, senap och rosmarin fanns också med i fyllningen.
Om du missade mitt inlägg om Herkkujuustola i Sastamala, så finns det att läsa här
Landebistro: Herkkujuustola: ostparadiset i Sastamala (forreliini.blogspot.com)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar