HÄRKISBOWL MED ASANI

söndag 19 mars 2017



Här ser ni den första bowlen jag åstadkommit. Jag är ju ingen trendnisse så det tar sin tid innan jag testar något som alla övriga matbloggare redan hållit på med i ett halvt års tid. Utgick från ett av Stockmanns 20 minuters recept och tillsatte Asani-krydda som består av koriander, chili, kanel, spiskummin, ingefära, kardemumma, rosmarin och oregano. En exotisk och ekologisk blandning av varma kryddor och örter, inspirerad av det nordafrikanska köket. För er som bor i Sverige kan jag berätta att Härkis är framställd av finska bondbönor och är en vegetabilisk motsvarighet till malet kött/köttfärs. Den kräver ingen tillredning och smakar faktiskt kött. Också lämplig för veganer. Den kan vara svår att få tag på i Sverige.



Mina vackra kryddburkar med goda ekologiska kryddor från Mill & Mortar. Åtminstone Stockmann och större marketar säljer dem. Danskt företag.


Ingredienser för 4:
1 paket Risella fullkornsris med linser och rödbeta (finns säkert någonting liknande i Sverige)
1 växtbuljongtärning
2 avokadon
1 pkt Verso Härkis Original
2-3 vitlöksklyftor
2-3 morötter
1 stor rödlök
(2-3 tsk Asani krydda/övrig favoritkrydda)
1 ask körsbärstomater
olja till stekning
salt, peppar
lime
koriander

1. Koka riset enligt instruktionerna och tillsätt buljongtärningen i kokvattnet.
2. Strimla morötterna och rödlöken, finhacka vitlöken. Värm oljan i pannan och stek grönsakerna. Smaksätt med Asani, salt och peppar.
3. Stek Härkis-krosset i lite olja.
4. Komponera ihop bowlen: fördela riset i portionsskålar och pressa över mycket limejuice. Fördela de övriga ingredienserna på riset och toppa med koriander.


Här hittar ni ett ytterligare recept med Härkis om ni fick blodad tand! Ypperligt för kålgalningar!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar