Gnocchi finns att köpa färdiga, om andan inte faller på att göra egna. Jag har stött på potatis-, sötpotatis- och rödbetsgnocchin i mina butiker. Nu råkade jag ha en påse potatisgnocchi och spetskål hemma och fick syn på det här lockande recept i Glorian ruoka & viini 4/21. Slutresultatet blev toppenläckert och vi valde att äta lite rökt lax till anrättningen.
Om du vill göra egna gnocchin finns mitt sötpotatisgnocchirecept i bloggarkivet. Det brynta salviasmöret passar också till pasta och mycket annat!
Landebistro: Sötpotatisgnocchi med brynt salviasmör + vintips (forreliini.blogspot.com)
För 4 portioner behöver du:
1/2 spetskål/vanlig vitkål
500 g potatisgnocchi
2 msk olivolja
2 msk smör
1/2 dl vatten
1 tsk salt (jag använde lite mer)
svartpeppar från kvarnen
3 dl färska eller 200 g frysta ärter
1/3 av en purjolöks gröna del (jag tog lite mer)
Dessutom: 50 g parmesan
det rivna skalet av en halv citron
2 msk finhackad gräslök/valfri ört
Det här blev otroligt gott med hemlagade potatisgnocchi.Det behövs verkligen inte några tillkrånglade recept för att spetskålen ska smaka fantastiskt läckert. Vi tycker om kål av alla de slag här hemma men spetskålen är nummer ett.
SvaraRaderaKål är en lite underskattad grönsak. Så användbar, hälsosam och billig. Och så finns det ju ett stort urval av olika kålsorter. Tyvärr klarar vi inte av att odla kål här...smådjuren/insekterna förstör dem.
Radera