Quinoafyllda paprikor

onsdag 4 mars 2020




Härligt hälsosamma fyllda paprikor, som dessutom är vackra att se på. Jag fyllde dem med quinoa, morot, vitlök, majs, gröna bönor och lök + valfria kryddor. Det är också gott med enbart grönsaker i fyllningen, eller så kan man ersätta quinoan med ris eller korn i någon form. Rätten är vegansk och kan ätas som huvudrätt (på salladsbädd) eller sidorätt.

Ingredienser:
4 stora röda eller gula paprikor, halverade med kärnhuset borttaget
ca 5 dl kokt quinoa
2-3 msk olivolja
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 stor morot, tärnad
ca 100 g djupfryst majs
ca 100 g gröna bönor/haricots verts, i bitar
1 gul lök, tärnad
(gurkmeja, chili, örtblandning)
salt
svartpeppar




1. Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Häll i 2 msk olivolja och morötter, lök, bönor, majs och vitlök och krydda med salt och peppar i rikliga mängder. Om du vill kan du gott lägga till övriga kryddor såsom gurkmeja, chili eller någon örtblandning. Stek grönsakerna i ca 5 minuter eller tills de är mjuka.

2. Skruva upp värmen och sätt till den kokta quinoan. Rör om tills allt är väl blandat. Stek ytterligare ca 2 minuter under omröring.

3. Fyll de halverade och urgröpta paprikorna med quinoablandningen och sätt in dem i 180 grader i ca 25-30 minuter tills paprikorna är mjuka, men inte för mosiga. Ta ut dem och strö på lite flingsalt och svartpeppar. Dekorera med örter eller blommor om du vill.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar