Rabarbermarmelad med timjan och valnötter

söndag 16 juni 2019




En vansinnigt god marmelad eller curd att bre på en skiva rostat bröd. Oslagbart! Jag kan också tänka mig att använda den som fyllning i en tårta. Det är smöret som blandas ner mot slutet som ger den fantastiska smaken. Receptet kommer från TV-programmet "Sommar med Ernst", alltså är det Ernst Kirchsteiger som är upphovsmannen. På bilden dubbel sats, men receptet ger bara 2 burkar.

Till 2 medelstora burkar behöver du:
500 g rabarber
1 dl valnötter
några kvistar timjan
500 g syltsocker
100 g smör

Skär rabarbern tunt, lägg ner den i en kastrull tillsammans med valnötter, som du krossar med händerna, timjan och syltsocker. Koka marmeladen tät i ca 15-20 minuter och blanda sedan ner smöret  och rör om tills det smälter. Häll i steriliserade burkar och förvara kallt.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar