Örtiga & krispiga potatishalvor

måndag 18 december 2017



Det här receptet är för dig som vill ha riktigt extra goda potatisar men är lite bekväm eller har ont om tid. Alldeles ljuvligt krispiga utanpå och mjuka inuti. Vi åt dem till färdigköpta confiterade anklår. Också ett bra tips så här inför jul för du tar bara ut låren ur burken, putsar bort det mesta av fettet och sätter in dem i ugnen. Men ankfettet ska du absolut spara för det går att använda i stället för smör när du steker potatis t.ex. Det håller några veckor i kylskåpet och går också att djupfrysa.

För 2 personer behöver du:
4 potatisar
saltat smör
salt
svartpeppar
mycket färsk rosmarin och timjan

Tvätta potatisarna men skala dem inte. Dela dem på längden. Smält smöret i en kastrull och lägg till örterna och salt och peppar. Ställ potatishalvorna i en ugnsform och pensla den skurna ytan med smöret. Sätt in i 200 grader varm ugn i ca 30 minuter. Det kan gå snabbare beroende på potatissort, så testa med en knivspets. Snåla inte med smör, salt och peppar. Mot slutet kan du ännu strö över lite extra örter om du vill ha stark örtsmak.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar