Grodlår på franskt manér

söndag 8 december 2019




Grodlår är ju mest kända som en fransk delikatess, men i Asien äts det också mycket grodlår. Smaken är mild, den påminner om kyckling och vanligtvis använder man persilja, lök och vitlök som smaksättning. Oftast panerar man låren i mjöl innan tillredningen, men jag lämnade bort det momentet nu och stekte dem i olje-smörblandning. Ät dem med händerna, putsa tallriken med bröd och njutningen är garanterad. 

Förrätt/tapas för 3-4 personer:

1 kg grodlår (djupfrysta, det lönar sig att inhandla dem i asiatiska affärer där de är ganska billiga)
2-3 msk hackad persilja (eller mer)
1 bananschalottenlök
2-3 rivna vitlöksklyftor
salt
svartpeppar 
smör och olja att steka i
citronklyftor

1. Tina grodlåren långsamt, helst i kylen över natt. Torka dem ordentligt med hushållspapper, salta och låt saltet dra in medan du gör de övriga förberedelserna.

2. Hacka persiljan ganska fint, hacka löken och riv vitlöken.

3. Smält en stor klick smör i stekpannan och häll i lite matolja. Stek grodlåren på båda sidorna på hög värme så de får färg. Skruva ner värmen och sätt till lök, vitlök och persilja. Kanske mera smör eller olja om du vill. Sväng runt grodlåren i såsen tills de verkar genomstekta. Du kan sätta till mer persilja (timjan passar också bra) och vitlök om du önskar. Krydda med svartpeppar och mer salt om det behövs.

4. Servera med citronklyftor.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar