Ceviche à la Vappu Pimiä
onsdag 28 april 2021
Asiatiska fiskburgare på nudelbädd
söndag 25 april 2021
Authentic Sichuan bang bang chicken
tisdag 13 april 2021
I borrowed this easy recipe from the blog thewoksoflife.com, Bang Bang Chicken: The Authentic Sichuan Version | The Woks of Life and I advise you to take a look at their informative photos of the different stages in preparing this Bang bang chicken. First you poach the chicken breasts/thighs/a whole chicken. Then you hammer the chicken, i.e. bang it with a rolling pin to flatten the meat and shred it. This method helps the chicken better absorb the sauce. The next step is to julienne the cucumber and prepare the spicy and tangy sauce. Finally you assemble everything just before you're ready to dig in! A healthy and wonderfully fresh and succulent chicken dish that I think everybody, who is into Asian food, would appreciate!
The recipe below is for 4 servings. I doubled the recipe, but don't make more than you're going to eat because the cucumber gets very soggy if it is covered in sauce overnight.
Vietnamesiska ankbröst - asiatisk påskbuffé
tisdag 6 april 2021
En snilleblixt: Asiatisk fårfiol 2.0
torsdag 1 april 2021
Ingredienser:
1 fårfiol/lammfiol (min vägde 3 kilo)
vitlöksklyftor att sticka in i köttet
salt
Marinaden (som jag också använde som skysås):
1 dl rapsolja
1 msk soja
1 msk riven ingefära
1 msk riven vitlök
1 msk gochujang (koreansk chilipasta)
1,5 msk ostronsås
1,5 msk risvinäger
2 tsk sesamolja
1 msk mortlade korianderfrön
1 msk ketchup
1/2 msk fisksås
1-2 msk srirachasås
4 kaffirlimeblad, klippta i smala remsor
De här måtten är ungefärliga, så blanda ihop alla ingredienser och smaka dig fram. Jag tycker att marinaden får vara mycket stark för att tränga in ordentligt i köttet.
Gör små snitt i fiolen och pilla in bitar av vitlök, så mycket du önskar. Gnid in fiolen med salt.
Smeta in fiolen med marinaden och placera köttet kallt i några timmar, helst över natten. Ju längre desto bättre.
Värm ugnen till 225 grader. Placera fiolen på ett ugnsgaller och ställ en ugnsplåt under den. På så sätt rinner marinaden ner i ugnsplåten och man kan ta den tillvara och använda som skysås att ringla över det uppskurna lammet. Man kan också ösa köttet med den under stekningen. Marinaden är verkligen supergod.
Stick en termometer i fiolen. Efter 10 minuter i 225 grader sänker man värmen till 125 grader och låter sedan fiolen stå inne tills innertemperaturen visar 65 grader. Ta ut den och låt den vila en stund innan den trancheras.
GLAD PÅSK!