Jag fick syn på dessa vackra och lockande tilltugg på Instagram och gjorde dem i amuse boucheform för att inleda middagen med. Inget bröd, utan endast kallrökt lax med en blandning av färskost och wasabi inuti rullarna. Lite sesamfrön eller furikake att rulla dem i och sedan toppa med ärtskott. Lägg fram små gafflar att spetsa rullarna på, så blir inte fingrarna kladdiga. Rullarna blev fantastiskt goda!
Du behöver:
kallrökta laxskivor
osmaksatt färskost (Philadelphia)
wasabi på tub
svarta och vita sesamfrön/furikake
ärtskott
Blanda färskost med wasabi. Avgör själv hur stark wasabismak du vill ha. Bred ut blandningen på laxskivorna. Rulla ihop. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd rullarna i dem. Stick in ett ärtskott i varje rulle och servera. Det lönar sig att göra munsstora rullar om man vill kunna äta dem snyggt.
Ett glas bubbel sitter bra till rullarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar