söndag 14 mars 2021

Laxrulle med wasabi

 


Jag fick syn på dessa vackra och lockande tilltugg på Instagram och gjorde dem i amuse boucheform för att inleda middagen med. Inget bröd, utan endast kallrökt lax med en blandning av färskost och wasabi inuti rullarna. Lite sesamfrön eller furikake att rulla dem i och sedan toppa med ärtskott. Lägg fram små gafflar att spetsa rullarna på, så blir inte fingrarna kladdiga. Rullarna blev fantastiskt goda!

Du behöver:
kallrökta laxskivor
osmaksatt färskost (Philadelphia)
wasabi på tub
svarta och vita sesamfrön/furikake
ärtskott

Blanda färskost med wasabi. Avgör själv hur stark wasabismak du vill ha. Bred ut blandningen på laxskivorna.  Rulla ihop. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd rullarna i dem. Stick in ett ärtskott i varje rulle och servera. Det lönar sig att göra munsstora rullar om man vill kunna äta dem snyggt.

Ett glas bubbel sitter bra till rullarna.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar