Gös i senapskaprisgrädde

söndag 25 oktober 2020

 


Vilken tur att vi äntligen fick ut näten i går ... för i dag belönades vi med 2 gösar och lite abborrar. Ingenting slår färsk fisk till middag! Hälften av abborrfiléerna fick bli en ceviche, som nu står i kylen med chili, citronsaft, salt, vitlök och lök fram till kvällen. Resten av abborrfiléerna stekte jag i brynt smör och gjorde en smörsalviasås till. Gudomligt gott! Gösrätten jag gjorde, som blev en riktig höjdare, får du recept på här nedan.

Ingredienser:

4 gösfiléer, helst med skinn

salt och peppar

smör till stekning

Såsen:

2-3 dl grädde (jag tog havregrädde)

1-2 msk Dijonsenap

1-2 msk vanlig god senap

kapris och tunna citronskivor


Krydda fisken lätt. Stek filéerna gyllenbruna i smöret, först skinnsidan tills skinnet är knaprigt. Ta upp filéerna och håll dem varma. Strö lite flingsalt över.

Koka ihop grädde och senap och smaka av. Lägg till kapris enligt smak och tycke.

Servera fisken med såsen och citronskivor att pressa över och extra kapris vid sidan om. 

Kokt potatis och rosenkål är gott till. Vilken brakmiddag!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar