måndag 18 november 2019

Ojingeo Bokkeum - het koreansk bläckfiskwok




Också den här asiatiska rätten med bläckfisk, grönsaker och stark söt sås kommer från Jennie Walldéns bok "Mycket smak på nolltid". Den gick åt som smör i solen!

Ingredienser för 4 personer:

500 g rensad bläckfisk, gärna moscardini (jag använde små sepia bläckfiskar)
1 gul lök
1/2 squash/zucchini
1/2 grön paprika (använde orange)
1/2 röd paprika
neutral rapsolja till stekning
2 salladslökar
1 msk rostade sesamfrön (glömde)

Till såsen:
1/2 msk gochujang
1 msk paprikapulver
2 msk koreansk/japansk soja
1/2 msk sesamolja
1 msk strösocker
2 vitlöksklyftor, rivna
2 tsk riven ingefära

1. Rör samman alla ingredienserna till såsen.

2 Lägg bläckfisken i såsen och marinera medan du steker grönsakerna.

3. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skär zucchinin på längden och skiva sedan i halvmånar. Skär paprikan i munsstora bitar. Stek grönsakerna i en rykande het panna i 2-3 minuter tills de har fått lite färg och löken har blivit något transparent.

4. Lägg bläckfisken och all sås i pannan och låt fräsa med grönsakerna i 2 minuter. Rör om väl. Skiva salladslökarna. Dra av från värmen och strö salladslök och sesamfrön på toppen. Servera genast med nykokt ris.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar