tisdag 12 november 2019

Gai pad prik - het thailändsk kycklingwok



En lättlagad höjdare för alla vänner av asiatisk mat. Med lite jasminris som tillbehör borde även de mest kräsna bli nöjda. Receptet är taget ur Jennie Walldéns "Mycket smak på nolltid", som för övrigt innehåller massvis med snabblagade och fantastiskt goda rätter.

4 portioner:
600 g kyckling(lår)filé
250 g (långa) gröna bönor
2 vitlöksklyftor
3-4 msk röd thai currypasta (enligt smak)
neutral rapsolja till stekning
1 msk fisksås
1 msk farinsocker
1 bunt thaibasilika
(1 lime i klyftor)

1. Skär kycklingen i skivor och bönorna i ca 3 centimeter långa bitar. Skala och finhacka vitlök och stek tillsammans med röd currypasta i olja i en minut.

2. Tillsätt kycklingen och stek i några minuter tills den nästan är klar och lägg i bönor. Häll på fisksås samt socker och stek i någon minut under omrörning. Vänd ner thaibasilika och servera genast med ångande jasminris och limeklyftor. Så otroligt gott och enkelt!












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar