söndag 21 juni 2020

Potatis- och grönsaksragu




Jag har gjort det här somriga tillbehöret redan tre gånger under en månad, dvs. det är så gott att man inte får nog. Förutom grönsaker innehåller ragun grädde och parmesan. Dessutom är rätten ganska snabb att fixa och passar till det mesta, i synnerhet grillad och rökt fisk. Med kyckling var den också en höjdare.

Ingredienser för 4:
5-6 matpotatisar (Annabelle är bra)
2 stora morötter
2 dl frysta gröna ärter/färska ärter
1-2 dl gröna/gula bönor
1 msk smör
30-40 g riven parmesan
2 dl grädde
svartpeppar
salt

1. Skär potatisen i små tärningar. Skala och skär morötterna i lika stora tärningar. Fräs alla tärningarna i smöret i en stor kastrull.

2. Häll på lite saltat vatten. Låt vattnet avdunsta och sätt till grädden. Låt sjuda under lock i ca 5 minuter.

3. Skär bönorna i små bitar och häll dem i potatismorotsblandningen och låt sjuda tills allt är mjukt. Häll i ärterna och blanda.

4. Krydda med salt och svartpeppar. Strö över den rivna parmesanen. Dekorera ragun med örter eller grönt i någon form.




Jag grillade också lite lax som jag kryddade på två olika sätt. Den ena filén med ADD:WISE fiskkrydda och den andra med havskrydda. Dessutom lite Himalayasalt från samma kryddfamilj.







När filéerna kom från grillen droppade jag lite Drömolja med smak av citron, basilika och vitlök över dem. Gissa om det smakade som en dröm?







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar