söndag 21 oktober 2018

Smarriga spenattimbaler




Jag använde färsk spenat till de här enkla timbalerna, men det går säkert att använda fryst också. Personligen är jag inte så förtjust i den frysta, utan strävar till att köpa den färska när det egna landet inte levererar. Spenat är gott och hälsosamt och jag brukar ofta blanda den i grönsalladen eller bara smörsvänga den med lite vitlök. Som tillbehör till fisk är den oslagbar. De här timbalerna fick agera sidorätt till gäddquenellerna och den uppgiften klarade de med bravur. Det går snabbt och enkelt att svänga ihop massan och sedan sköter ugnen resten.

Ingredienser till 9 st timbaler i muffinsformar:
ca 200 g bladspenat
1 finhackad lök
2 st ägg
1-1,5 dl crème fraîche
salt 
peppar
1/2 tsk gurkmeja

Skölj den färska bladspenaten. Placera alla ingredienser i matberedaren och låt den blanda ihop allt i några minuter. Eller gör det för hand. Häll smeten i smorda muffinsformar. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar