tisdag 26 juni 2018

Sparris med apelsin, mandel och dragon



En otroligt god sparrisrätt där alla element drar sitt strå till stacken. Utmärkt som förrätt, sidorätt eller tom. en liten huvudrätt. Sparrisen måste vara vit och dragonen fransk för att åstadkomma det smakligaste resultatet. En rätt ur Myllymäki: Grönsaker, tillbehör & garnityr. Mina ändringar inom parentes.

Ingredienser för 4 små portioner:
8 vita sparrisar (10)
100 g smör (50-70 g räcker)
1 apelsin, juice och skal
1 dl rostad mandel (använde flagad)
1/2 dl plockade dragonblad (fransk dragon)
salt

Skala sparrisen noggrant och försiktigt, så att allt skal på stjälken tas bort. Skär av änden. (Jag delade varje sparris i två delar.) Smält smöret i en stekpanna och bryn det. Lägg i sparrisen och stek tills den är nästan klar, ca 3-5 minuter. Tillsätt apelsinjuice och -skal. Rör om och toppa med mandel och dragon. Smaka av med salt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar