onsdag 31 maj 2017

Rabarberkompott till (n)ice cream

 Testade att använda en kompott gjord på rabarber, honung, ingefära och korianderfrön till min nice cream ... gissa om det blev extra gott? Ljuvlig kombination av banan, jordgubbar och den här rabarberkompotten.

Ingredienser till kompotten:
5 dl rabarbertärningar
1/2 dl honung
1 msk riven ingefära
1 tsk mortlade korianderfrön

Smält rabarbern med alla övriga ingredienser på svag värme i några minuter. Rör om ibland. Låt kompotten kallna.

Till nice creamen tar du en djupfryst banan i skivor, en näve djupfrysta jordgubbar, ca hälten av den här kompotten. Du får smaka dig fram, för smaken är ju delad som baken. Lägg alla ingredienser i blendern och kör för fullt tills du har en bra konsistens. Kompotten är också god att äta till vanlig glass, gröt, yoghurt eller att använda i smoothies.
Av den här satsen blev det två rejäla portioner.

Kan inte låta bli att visa i vilket skede "min trädgårdsmästares" högst älskade träd är just nu ... eftersom de matrelaterade bilderna var ganska få denna gång.

Prydnadsäppelträd

Ask

Ek

Manchurisk valnöt

Bok

Trädgårdsmästaren själv in action.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar