tisdag 14 april 2020

Vegansk nachopanna




Jag erkänner genast att det är första gången jag gör en nachopanna. Faktiskt en behändig rätt, när man är lite fler och vill ha finger food att dela på. Det lönar sig att ha en hög med servetter på bordet, för en aning såsigt kan det bli. Och gör bara så mycket som går åt, för nachona går inte att värmas på nytt. I dessa corona-tider är det antagligen bara familjemedlemmarna som bjuds. Receptet har jag översatt från den finska Chocochili-bloggen.

För 3-4 personer behöver du:

100 g nachos
1 påse/120 g Delikaura Rök-BBQ
1/2 dl färdig tacosås
(vegansk riven ost)
2 vårlökar
1 (plommon)tomat
1 avokado
1 lime
1 kruka koriander (jag tog också lite rucola)

Bönblandning:
1 burk/230 g svarta bönor
1 tsk spiskummin
1/2 tsk rökt paprikapulver
en nypa salt
1 msk olivolja

Ostsås:
100 g vegansk smältost
2 dl havregrädde
1/2 tsk gurkmeja (för färgens skull, kan lämnas bort)
2 msk näringsjästflingor
1 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
1/4 tsk cayennepeppar
salt



1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Sätt till kryddorna och oljan och blanda väl. 

3. Bred ut nachosen i en ugnssäker form. Fördela Delikaura, bönor, tacosås och om du vill lite vegansk riven ost utanpå. Stek i ugnen i ca 10 minuter.

4. Gör ostsåsen under tiden. Värm alla ingredienserna i en kastrull och blanda tills osten har smält.

5. Hacka löken, tärna tomaten och avokadon. Bred lök, tomat, avokado, ostsås och koriander över den varma nachopannan. Pressa över lime vid serveringen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar