onsdag 26 juni 2019

Misogrillad squash och aubergine



Om du gillar att grilla så tycker jag du ska göra lite grillade grönsaker nästa gång du tänder grillen. Superenkelt: det är bara att halvera grönsakerna, grilla dem mjuka och pensla på den goda misoblandningen. Faktiskt drömgott till vad som helst!

2 - 4 portioner:
300 g aubergine
300 g squash
1/2 msk olivolja
25 g misopasta
(hackad röd chili)
1 msk citronsaft
1 msk honung
salt
svartpeppar

Till servering:
1/2 dl mynta
1/2 dl koriander

Halvera grönsakerna på längden. Pensla snittytorna med olja och grilla i 15 minuter tills de är nästan mjuka. Vänd dem en gång.
Blanda misopasta, (chili), citronsaft och honung och pensla på snittytorna, grilla vidare i 5 minuter tills ytan är glaserad.
Krydda med salt (misopastan är mycket salt så eventuellt behövs det inget extra salt) och peppar och servera med koriander och mynta.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar