torsdag 28 mars 2019

Portal Bar, Stockholm



Under en helg i Stockholm hade vi tid att strosa omkring i Vasastan i våra f.d. hemtrakter. Vi hade en lägenhet där för ett antal år sedan och det känns fortfarande lite som att komma hem när man rör sig i dessa bekanta kvarter. Jag visste att det fanns en rätt så ny och mycket bra restaurang vid St. Eriksplan och dit styrde vi kosan för lunch på lördagen. Portal Bar är mycket inbjudande med sin griffeltavelmeny och sitt stora vinutbud. På helgen har de öppet för lunch, under veckan öppnar de kl.16. Vi valde några smårätter för att inte äta oss för mätta innan kvällens middag hos vänner. Vi njöt av varje tugga, mycket gott … kanske en aning för mycket salt på grund av riklig ostmängd… gott rödvin och varm och kunnig service. Portal restaurang finns på andra sidan valvet. Krögaren är Klas Lindberg, som blev vald till Årets kock år 2012. Han ansvarade också för Nobelbanketten år 2014. Han råkade själv betjäna oss och gjorde det på ett mycket behagligt sätt. På bilden ovan står han till vänster.





Grönkål med sardeller, chili & parmesan.


Vitello "crabato".
Superläcker kalv med krabbmajonnäs.



Kalvtartar med Wängebäckost, bönskott & bottarga.
Fräscht upplägg med mycket grönt och ljuvlig kalv, smaksatt med saltad, torkad och slutligen mald (ton)fiskrom.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar