torsdag 4 oktober 2018

Böcklingsmör



 Kändiskocken Mannerströms smaksymfoniska aromsmör; där böckling, rödlök, citron, gräslök, kapris och worcestershiresås ingår. Rödlöken som kokas i citronsaften får en ljuvlig färg och tillsammans med det gröna från gräslöken och kaprisen ser smöret smått spännande ut. Och så underbart gott till en bit grillad lax och lite smörsvängda grönsaker, som potatis, morötter, lök, bönor, gurka, squash, sockerärter och rädisor till exempel. Koka grönsakerna nätt och jämnt mjuka och vänd dem med en klick smör i en panna så de blir glansiga.

Böcklingsmör:
1 liten rödlök, finhackad
saft av 1 citron
2 stora böcklingar
2 msk kapris
1/2 knippe finskuren gräslök
100 g rumsvarmt smör
worestershiresås

Koka rödlökshacket med citronsaften tills det kokat in. Låt svalna. Rensa böcklingen väl. Grovhacka kaprisen. Mixa eller blanda smöret med böcklingen. Blanda därefter i rödlöken, gräslöken, kaprisen samt några droppar worcestershiresås. Smaka av med salt och peppar. Forma till 4-6 ovala bollar med matskedar och ställ dem kallt.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar