lördag 4 augusti 2018

Gul gazpacho svalkar skönt



 En gul variant på fräsch och somrig gazpacho får du genom att använda honungsmelon, gula tomater och gul paprika. Den kan serveras i små glas och det behövs ingen sked för den går att dricka. Jag gjorde en stor kanna och lät soppan stå i kylen över natten för att bli ordentligt kyld. Den blir bara bättre ju längre den står kallt … vi njöt av den vackra kalla gazpachon i dagarna tre. Perfekt som en liten amuse-bouche före maten, på brunch- eller buffébordet till exempel.

Ingredienser till 12 mindre glas:
200 g gula tomater
350 - 400 g honungsmelon
1 liten gul paprika
1/2 röd chili av valfri styrka
ca 10 cm gurka
1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad rödlök
4 dl kall grönsaksbuljong
2 msk pressad lime
1 msk finhackad koriander
1/2 - 1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

1. Skålla och skala tomaterna. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Kärna ur och skär paprika och chili i bitar. Tärna gurkan. Skala vitlöksklyftan.

2. Mixa grönsakerna och frukten i blender eller med mixerstav. Tillsätt buljong, lime och koriander. Krydda med salt och peppar. Ställ gazpachon i kylen tills den ska serveras.

3. Fördela soppan i glas, gärna kylda. Servera direkt.







Om du gillar kokos så testa den här franska varianten med kokosmjölk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar