tisdag 6 mars 2018

Asiatisk pak choy



Jag tog idén till receptet från Jamies bok: "5 ingredienser". Stilig och användbar kokbok som innehåller massvis med fina och fungerande recept. Han blandade också ner oxfilé i rätten men jag ville göra den helt vegetarisk så jag lämnade bort köttet och gjorde som vanligt några ändringar i receptet. 

Ingredienser: 
4 cm ingefära
1 msk misopasta
2 tsk flytande honung
(lite fisksås)
2 pak choy (kinesisk kål), ca 250 g
olja

Skala ingefäran och skär den i tunna stickor. Dela pak choyn. Häll lite olja i en stekpanna/wok och sätt till pak choy halvorna och ingefäran. Sätt till misopasta och flytande honung (samt lite fisksås) efter en minut och blanda. Vänd kålen efter 2-3 minuter och ös den med såsen i pannan. Låt den steka ytterligare 2-3 minuter eller tills du tycker den är lämpligt mjuk. Den får vara al dente. Jag strödde på lite furikakeblandning (svarta och vita sesamfrön + torkade alger) när kålen var klar.





Här hittar du lite info om pak choy och ett mycket bra recept på lax med wokad pak choy. Namnam!

https://forreliini.blogspot.fi/2017/04/lax-pak-choy.html



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar