torsdag 21 december 2017

Tomat fylld med ett berg av läckerheter



Egentligen en förrätt som jag brukar göra på sommaren men när vi åt dessa fyllda tomater för en vecka sedan konstaterade jag att de smakar utmärkt också den här årstiden. Och de går att förbereda och förvara svalt tills det är dags att servera dem. Kanske något för julbuffén? I fyllningen finns mina favoriter: mozzarella, tonfisk, sardeller, kapris, svarta oliver och lök.

För en tomat behöver du:
1 stor rund tomat
2 skivor buffelmozzarella
25 g tonfisk i olja
2-3 anjovisfiléer/sardeller
2 svarta oliver
1 tsk kapris
lite finhackad rödlök
basilika eller körvel

1. Tvätta tomaten och skär av en hatt. Gröp ur tomatköttet med hjälp av en liten sked utan att söndra skinnet. Avlägsna fröna och hacka köttet.

2. Skär sardellerna/anjovisen  och oliverna i mindre bitar. Hacka löken eller skär i smala strimlor. Sätt till tonfisken och kaprisen. Blanda allt med tomatköttet. Salta, peppra och fyll tomaterna med blandningen.

3. Placera en mozzarellaskiva ovanpå och sedan lite mer av fyllningen. Ytterligare en skiva mozzarella och resten av fyllningen. Dekorera med basilika/körvel. Sätt på hatten. Servera med olivolja och balsamico. 




Ett annat recept med en varm fylld vegetarisk tomat hittar du här:

https://forreliini.blogspot.fi/2017/06/fyllda-tomater-i-ugn.html


Smaklig Jul från kocken Anne och hennes assistent Bany!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar