torsdag 30 november 2017

Morots- och jordnötsbiffar



För en tid sedan blev jag plötsligt helt galen i salta jordnötter och hamstrade hem några påsar. I samma veva googlade jag lite recept där de ingick och hittade de här grönsaksbiffarna som dessutom innehöll några andra favoriter. Söta morötter, crunchiga salta nötter och eldig sambal oelek är en fantastiskt god kombination om du inte visste det tidigare! Män tycks också gilla dessa biffar...åtminstone gjorde min man det.

För 4 portioner behöver du:
1/2 dl grädde
1 ägg
1 msk fiberhusk/psyllium
3 stora morötter, rivna
2 dl jordnötter: saltade, rostade och finhackade
1 bit ingefära, riven
1- 2 tsk sambal oelek
olja att steka i

Blanda grädde, ägg och fiberhusk och låt svälla medan du river morötterna och finhackar nötterna. Blanda alla ingredienserna och forma biffar som du steker i olja på medelvärme. De bränns nämligen ganska lätt.
Servera en kall sås, t.ex. crème fraîche/gräddfil/youghurt med örter/vitlök/chili till. Och en grönsallad/tomatsallad. Eller det du önskar.

Kommentar: Jag grovrev lila och gula morötter och hackade också nötterna mycket grovt för att få lite mer tuggmotstånd.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar