fredag 18 augusti 2017

Tartar på parmaskinka, melon och tomat

Snabbgjord smaklig kompis till gaspachon i mitt senaste blogginlägg. De kompletterar varandra till 100 procent.


Ingredienser för 4-6 personer:
200 g parmaskinka eller motsvarande
3 stora tomater
1 liten lök
gräslök
salt
svartpeppar
2 msk olivolja
1 msk vinäger/balsamico
1/4 gul/orange melon

Skär skinkan i tunna strimlor och tomaterna i små tärningar. Låt tomattärningarna rinna av. Finhacka löken. Blanda skinkan, tomattärningarna, löken och den finhackade gräslöken. Salta och peppra. Tillsätt olivoljan och vinägern och blanda. Förvara i kylskåpet fram tills det är dags att servera tartaren. Då fördelar du den direkt på tallrikarna med hjälp av en liten rund ring. Skär mycket tunna skivor av melonen till dekorationen.

Kommentar: Det här receptet kommer från en fransk blogg. Jag tror att det skulle vara trevligt att också blanda lite melon i själva tartaren. Då får den inte stå länge innan den avnjuts för jag tror den kan bli lite vattnig. Jag ska testa nästa gång.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar