onsdag 23 augusti 2017

Snabb gratäng på riven squash, lök och ost

Världens billigaste, lättaste, godaste och snabbaste squashgratäng...hoppas jag inte överdrev alltför mycket där. Men den är faktiskt toppen och kan kombineras med allt i matväg. Så om du drunknar i ett squashhav kan du testa detta recept och gärna kommentera vad du tyckte. Man kan också lägga till stekt svamp i fyllningen om man är så lyckligt lottad att det har regnat där man bor...vilket inte är fallet här hos mig. Inga goda svampar ser det ut att bli i år. Sån tur att jag har lite torkad svamp i skafferiet från tidigare goda svampår!

Ingredienser för 4 portioner:
3-4 st squash, rivna med skalet på
3 lökar, hackade
100g riven ost (någon med mycket smak, helst gruyère)
2 ägg
2 msk crème fraîche
1 msk smör
salt
svartpeppar

1. Bräsera löken i smöret. Krama så mycket vätska som möjligt ur den rivna squashen innan du blandar den med den bräserade löken.
2. Blanda den rivna osten, äggen, crème fraîchen, salt och peppar. Krydda ganska rejält.
3. Häll lök-squashblandningen i en smord ugnsform och bred ostblandningen utanpå. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar