tisdag 8 augusti 2017

Chorizoörtsmör till allt grillat

Jag gör ofta någon typ av smaksatt smör att ha till grillade grönsaker, grillad fisk och grillat kött. Det håller ganska länge i kylskåpet och det går också bra att djupfrysa en kortare tid. Nu blev det en blandning av chorizo-korv, vitlök, rödlök och en massa färska örter. Och så syndigt gott tillsammans med de grillade kålklyftorna och lammracksen.

Du behöver:
30-50 g finhackad chorizo
150 g smör
2-3 rivna vitlöksklyftor
en liten finhackad rödlök + lite finhackad blast
1-2 kryddmått flingsalt (med röksmak, Maldon)
färska finhackade örter såsom: timjan, salvia, rosmarin, bladpersilja
svartpeppar

Blanda alla ingredienser med det mjuka smöret. Använd blender eller gör det för hand. Kontrollera sältan och kryddningen. Jag lät kryddsmöret stå framme så att det snabbt smälte när jag bredde det på de färdiggillade kålklyftorna. Förvara smöret svalt om du inte tänker använda det samma dag.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar