onsdag 5 juli 2017

Hyvlad rädisa med rapsolja och apelsin


En snabblagad fräsch sallad/tapas/tillbehör så länge rädisorna ännu är fina. Idén är tagen från Myllymäkis grönsaksbok.

4 portioner
2 knippen vittoppiga rädisor (använde vanliga)
3 msk kallpressad rapsolja (använde olivolja)
1 apelsin, finrivet skal
flingsalt

Hyvla rädisorna tunt på mandolin eller med en potatisskalare. Lägg i kallt vatten 5 minuter för att få dem riktigt krispiga. Ta upp rädisorna och låt rinna av på hushållspapper. Lägg upp på ett fat och blanda med olja. Toppa med apelsinskal och salt.

Variant: Byt ut rädisa mot fänkål eller spetskål.


Enligt Myllymäki är den här salladen ett bra tillbehör till det mesta, inte minst stekt biff. Vi åt den som förrätt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar