onsdag 24 maj 2017

Små salta muffinsomeletter


Perfekta som brunchrätt/veckoslutsmorgonmål eller varför inte på vårens/sommarens buffébord. Smidiga att ta med också på båtutflykten eller picknicken då de är lika goda kalla och behändiga att packa ner. Jag fyllde dem med 1) grillad sparris, gravad lax och riven ost, 2) chorizo, svarta oliver, basilika och ost, 3) paprika, rökt kalkon, basilika och ost. Du kan välja och vraka bland allt du tycker är gott eller om du har matrester ... inget svinn!


Till 20 små muffinsformar behöver du:

6 ägg
2 dl vispgrädde
1-1,5 tsk salt
svartpeppar

Till fyllningen:
gravad/kallrökt lax
rökt kalkon/rökt skinka
paprika
grön sparris
oliver
basilika/timjan/dragon/persilja/gräslök
riven ost
nästan vad som helst fungerar bra, låt fantasin flöda


1. Smörj aluminiumformar/muffinsplåtar med smält smör och sätt ugnen på 200 grader.
2.Skär fyllningarna i små bitar.
3. Knäck äggen i en skål och vispa sönder dem lite. Sätt till grädde, salt och peppar och blanda.
4. Fördela fyllningarna i formarna och häll på äggblandningen.
5. Grädda i ca 10 minuter. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar