onsdag 10 maj 2017

Flamberad ananas & björnbärs nice cream



En fräsch efterrätt utan tillsatt socker (honungen kan lämnas bort). Också lämplig som dessertblomma åt kära mor om hon (som jag) inte gillar söta desserter eller kakor. I stället för nice creamen kan man servera vanlig glass till. Och gör lite vackrare ringar än mina. Jag tänkte inte posta det här receptet nämligen!

4 portioner:
1 stor ananas
1 msk riven färsk ingefära
honung enligt smak
50 g smör
4 msk Cointreau eller annan citruslikör

Skala ananasen och skär den i ringar. Ta bort mittstocken. Den lär ju vara fylld med näringsämnen så lämna den kvar om du vill. Riv ingefäran. Smält smöret i en stekpanna. Lägg till ananas, ingefära och honung. Blanda om och sväng ringarna så de blir genomvarma. Häll på likören (jag brukar värma den en aning i mikron först) och tänd på direkt. Ej under ugnsfläkten eller nära någonting brännbart! Låt brinna färdigt.


Gör nice cream enligt detta recept men byt ut mangon mot björnbär/hallon/jordgubbar.


Servera genast för nice creamen smälter snabbt!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar