fredag 28 april 2017

Glada Wappen + salta tips

Så var det då dags igen att damma av studentmössan och förbereda sig för firande i dagarna två. Här ger jag några tips på snabba tilltugg till champagnen. Själv firar jag hos goda vänner i Åbo med traditionell Vårdbergskonsert och mösspåläggning först och sedan middag.

På bilden ovan finns gravade siksmörgåsar och kanapéer med senap och riven ost. Kanapéerna gör du av färdig smördeg som du brer lite grovkornig Dijon senap och riven stark ost på. Rulla ihop från båda sidorna, plasta in och sätt i frysen i 10 minuter. Skär sedan i 2,5 cm bitar och lägg på plåt och in i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. Går att fylla med tapenade också t.ex. Snabbt och lätt.


Från vänster: 1) mozzarella ost + inlagd gurka + chorizo
2) fröknäcke + wasabi färskost + kallrökt lax
3) fröknäcke + smör/smaksatt färskost + parmaskinka
4) krustader + avokadokräm + rom


Vattenmelonskivor + smulad fetaost + svartpeppar
Fantastiskt gott och läskande.

Här en mycket god omelettrulle till brunchen:
http://forreliini.blogspot.fi/search/label/omelettrulle

Och en hälsosammare pizza:
http://forreliini.blogspot.fi/search/label/pizza


Glada Wappen/Glad första maj önskar Anne och Bany


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar