fredag 17 februari 2017

QUINOAPAPRIKOR



Fyllda paprikor gör jag ofta när paprikorna är fina och billiga. Man kan ju fylla dem med i princip vad som helst som går att äta. Den här gången blev det quinoa, lök, vitlök, örter och lite wasabifärskost, som hade blivit bortglömd i kylskåpet. Väljer vanligtvis röda paprikor då de ser så pigga ut och får en på gott humör. Gula är inte heller fula.

Ingredienser:
4 paprikor i halvor
ca 2 dl okokt quinoa (använde ekologisk röd här, det går lika bra med vit/svart)
ca 4 dl vatten
1 stor gul lök
1-3 vitlöksklyftor
blandade örter, färska eller torkade
1 växtbuljongtärning
din favoritfärskost
eventuellt riven ost
svartpeppar

Fräs den finhackade löken och vitlöken i lite olja. Om du använder torkade örter så fräs dem också. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningen. Låt koka ca 10 minuter tills quinoan är nästan mjuk. Du kanske måste sätta till vatten eller hälla bort...quinoan ska inte vara för blöt. Blanda ner de färska örterna och färskosten. Kanske lite vårlök också för färgens skull. Fyll paprikahalvorna (förgräddade halvorna i 225 grader varm ugn i 5-10 minuter) med fyllningen och strö över lite riven ost om du vill. Ställ in i 175-200 graders ugn i ca 15-20 minuter. Jag vill ha mina paprikor al dente men låt dem stå längre i ugnen om du vill ha dem riktigt mjuka.



Serverade paprikorna med en asiatiskinspirerad ugnslax som också fick tummen upp.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar