tisdag 10 januari 2017

AUBERGINE MED GRILLAD HALLOUMI


Jag älskar aubergine och halloumi så den här lilla rätten blev genast en stor favorit. Skall återkomma med övriga auberginefavoriter vid ett senare tillfälle. Lämpar sig som vegetarisk huvudrätt, vegetarisk förrätt eller tillbehör till kött och fisk. Upphovsmakarna är Ola Lauritzson & Ulrika Davidsson: GI (glykemist index) in the city. Mycket bra bok med trevliga hälsorecept.

1 aubergine
1 paket halloumiost (250 g)
1 röd paprika
träspett
olivolja
salt och svartpeppar
rucolasallad
15-20 svarta oliver

Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen och halloumiosten i 1 cm tjocka skivor. Skär paprikan i ringar. Hetta upp en stekpanna och stek aubergineskivorna i lite olivolja  2 minuter per sida. Strö på salt och svartpeppar. Varva aubergine, halloumi och paprika och stick igenom ett träspett så att det håller ihop. Lägg spetten på en plåt och ugnsbaka i ca 15 minuter. Lägg upp spetten på en tallrik och ringla lite olivolja över. Servera med rucolasallad och svarta oliver. (Glömde oliverna som synes.) 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar