söndag 4 december 2016

PUMPA MED PARMESAN OCH TIMJAN


Det blir otroligt gott att ugnsrosta butternutpumpa. Den är godast som helt genombakad tillsammans med någon ört och de rostade pumpakärnorna och parmesanost. Passar som tillbehör till allt eller som vegetarisk ensamrätt.  Receptet är taget ur Myllymäkis bok Grönsaker , tillbehör, garnityr. Fantastisk bok: få ingredienser men ack så smakliga anrättningar. Han kan den Myllymäki!



Ingredienser för 4 portioner:

400 g butternutpumpa/muscatpumpa
4 msk olivolja
3 msk rostade pumpakärnor(från pumpan)
2 tsk honung
3 tsk plockad timjan
75 g parmesanost, riven
salt och nymald svartpeppar


Sätt ugnen på 200 grader. Skala pumpan (jag skalade inte) och skär den i mindre bitar. Tillsätt oljan och gnid in ordentligt. Salta. Rosta pumpan mitt i ugnen 30 minuter tills den är genombakad och mjuk. Toppa med pumpakärnor, honung, timjan och parmesan. Smaka av med salt och peppar.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar