tisdag 4 oktober 2016

FRASIG RÖDBETSRÖSTI MED LAX OCH ROM





Lyxig förrätt för fyra eller middag för två. Rödbetsröstin blir väldigt knaprig och god då man blandar med lite riven potatis. Receptet taget ut Elle mat & vin aug/sept 2016.




4 medelstora rödbetor
2 potatisar
1/2 dl maizena
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
smör

Riv rödbetor och potatis grovt. Använd handskar om du inte vill få missfärgade händer. Blanda i maizena, salt och peppar. Krama ur överflödig vätska. Forma platta plättar (jag fick 8 stycken) som steks frasiga i rikligt med smör, ca 10 minuter på ena sidan och 5 på den andra. Medelvärme eftersom de bränns ganska lätt.



Topping:
4 skivor gravad eller kallrökt lax
1 1/2 dl smetana
4 tsk rom (mer om man vill)
1/2 dl hackad dill (använde rucola i stället)
1/2 dl hackad rödlök
svartpeppar

Toppa med lax, smetana, rom, dill/rucola och rödlök. Dra över några drag med pepparkvarnen. Servera genast. Vi tyckte att denhär röstin var extra god med sina läckra tillbehör...och rätt så enkel att fixa till med undantag av rödbetsrivandet förstås!




Som dryck passar ett friskt mousserande blommigt vin t.ex. en crémant eller en gewürztraminer.



Bon appétit!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar