söndag 28 augusti 2016

MAJ-VIOLS GURKOR



Världens godaste inlagda gurkor! Har fått receptet av en väninna. Testa!

2 kg frilandsgurkor
1 flaska (0,5 liter) ättika
+ litet mindre än en flaska vatten
knappt 1 kg socker
3 nävar fint salt
dillkronor
en bit pepparrot
lagerblad
2 msk senapsfrö

Varva de skivade gurkorna med dillkronor, pepparrot och lagerblad. Koka upp ättikslagen + senapsfrön och slå över varmt...låt stå svalt 2-3 veckor.

Gjorde dubbel sats. Min åskrädda Bany tyckte att det tryggaste stället när åskan mullrar är under köksbordet!
Använde mandolinen och var lite ouppmärksam som synes. Försiktighet är a och o.


Hoppas det smakar!

2 kommentarer:

  1. Jättehärligt att du började blogga, här är följare nr 1!
    (och 2:an finns där hemma hos mig, men han lämnar kanske inga spår här :-)

    h. Tove

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nämen så trevligt Tove. Ska försöka vara flitig...tar mycket tid när jag skriver på finska också i Maalaisbistron. Den har bara ett inlägg än så länge men fler på kommande. Du får gärna marknadsföra min blogg.Kram Anne

      Radera