söndag 28 augusti 2016

FOND PÅ KRÄFTSKAL

FOND PÅ KRÄFTSKAL

Brukar för det mesta ta tillvara skalen från räkor, hummer, krabba o kräftor för att koka en god fond som jag djupfryser och sedan använder i bouillabaisse och övriga fisksoppor.
Skal (hade 50 kräftskal)
Lök, morötter, (blad)selleri, lagerblad, vitpepparkorn, dillstjälkar(typ man tager vad man haver).
Fräs skalen(krossa dem lite med en mosstöt t.ex.) i lite smör i några minuter. Sätt till de övriga ingredienserna o fyll på med vatten så att det täcker. Låt sjuda i ca 20-30 minuter o sila sen buljongen.
Djupfrys i lämpliga burkar så är det bara att ta fram och använda när fisken nappar(eller fiskhandlarn har fina färska fiskar att erbjuda)!
Bon appétit!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar